Hjemmearbejde øger cyberrisiko

Virus er også noget, hackere bruger
Virus er også noget, hackere bruger
(Foto: Jumpstory)

”Cybertruslen mod myndigheder og virksomheder er meget høj. Og i denne kritiske tid hvor mange arbejder hjemme, er vi ekstra sårbare”. Sådan lyder det fra forsvarsminister Trine Bramsen efter en ny trusselsvurdering fra Center for Cybersikkerhed.

Medarbejderne i Finanstilsynet har forladt kontorerne på Århusgade og taget deres computer med hjem for at fortsætte arbejdet derfra. Medarbejderne i Finans Danmark har også forladt kontorerne i Amaliegade med deres computere og det samme har også tusinder af ansatte i den finansielle sektor.

Og situationen med mange spontant opståede hjemmearbejdspladser har givet anledning til en ny trusselvurdering fra Center for Cybersikkerhed. Og vurderingen af truslen om en cyberangreb har fået et hak opad.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle