Hurtigere indsats mod betalingssvindel

Ketil Clorius, leder af Danske Banks afdeling for svindelbekæmpelse
Ketil Clorius, leder af Danske Banks afdeling for svindelbekæmpelse

Danske Bank har sammen med politiets Landsdækkende Center for IT-relateret Økonomisk Kriminalitet udviklet ny API, der hurtigere kan indrapportere IT-relateret svindel. Løsningen kan nu bruges af alle banker.

Det sker rigtig mange gange om dagen bare i Danmark, at almindelige mennesker bliver forsøgt svindlet med deres betalinger. Og ganske ofte lykkes det svindlerne at få godtroende mennesker til at dumpe i fælden, også mennesker der ellers mener, de har forsøgt at opføre sig ansvarligt.

Men så viste det sig, at det gode tilbud, som de faldt for på nettet, var for godt til at være sandt. Pengene var væk. Og varen kom aldrig.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle