Hvidvask fælder Thomas Borgen

(Foto: PR)

Danske Banks topchef Thomas F. Borgen forlader Danske Bank efter eget ønske, meddeler Danske Bank. Det sker som konsekvens af skandalen omkring Danske Banks hvidvaskaktiviteter i Estland.

I en selskabmeddelelse fra banken hedder det:

”Det er åbenlyst, at Danske Bank ikke har levet op til sit ansvar i sagen om mulig hvidvask i Estland. Det beklager jeg dybt. Selvom den eksterne advokatundersøgelse konkluderer, at jeg har levet op til mine juridiske forpligtelser, mener jeg, det rigtige for alle parter er, at jeg fratræder. Som administrerende direktør har jeg det ledelsesmæssige ansvar for det, der foregår i banken, og det tager jeg naturligvis på mig. Det har gennem et stykke tid været klart for mig, at det vil være det rigtige, men når jeg ikke har truffet beslutningen tidligere, er det fordi jeg har følt et ansvar for at lede banken igennem denne krævende periode frem mod fremlæggelsen af undersøgelserne.

Det har været et stort privilegie at stå i spidsen for de mere end 20.000 medarbejdere, der hver dag arbejder hårdt for at give vores kunder markedets bedste rådgivning og service, og jeg kommer til at savne dem alle. Banken har naturligvis et stort arbejde foran sig på bagkant af denne sag, men står grundlæggende stærkt og er godt rustet til fremtiden”, siger Thomas F. Borgen.

Bestyrelsesformand Ole Andersen, siger.
”Det er med beklagelse, at vi skal sige farvel til Thomas Borgen. Vi har naturligvis løbende drøftet situationen, og jeg deler hans vurdering og respekterer hans beslutning, som jeg er enig i, er den rigtige. Thomas Borgen har ydet en stor indsats for banken gennem mange år - ikke mindst de seneste fem år, hvor han som administrerende direktør har været drivkraften bag den transformation og fremgang, som banken har oplevet. Danske Bank står generelt i en helt anden og stærkere position i dag end da han blev udnævnt”.

Thomas F. Borgen fortsætter i stillingen som administrerende direktør, indtil en ny direktør er udnævnt.

Skrevet af

Mikael Winkler

Mikael Winkler, Redaktør

I mere end 15 år har Mikael Winkler arbejdet som redaktør og pressechef i bankernes interesseorganisation Finansrådet (nu Finans Danmark), hvor han har oparbejdet en bred indsigt i den finansielle regulering og hele det politiske spil omkring lovgivningsprocesserne – og hvordan reguleringen indvirker på både de finansielle institutter, borgerne og samfundsøkonomien.

Klummer

Se alle