Hvidvask flytter ud i realøkonomien

Stig Nielsen, chef for Finanstilsynets hvidvaskkontor.
Stig Nielsen, chef for Finanstilsynets hvidvaskkontor. (Foto: PR)

Finanstilsynet forventer, at strømmen af nye tiltag på hvidvaskområdet har toppet i den finansielle sektor. Men både kriminaliteten og reguleringen vil flytte fra bankerne og ud i realøkonomien.

De store hvidvaskskandaler i både hjemlige og internationale banker har afstedkommet overordentlig stor travlhed hos regulatorerne de senere år, hvor man på europæisk plan nu er nået til det 5. hvidvaskdirektiv, AML5, som blev endeligt vedtaget i sidste uge, og hvor vi herhjemme fik indført yderligere og markante stramninger i slutningen af marts, da den finansielle forligskreds, der udgør et bredt flertal i Folketinget, indgik en hvidvaskaftale med 16 nye tiltag.

Ifølge Finanstilsynet er vi da også ved at kunne se toppen af reguleringsbjerget, når det gælder hvidvask i den finansielle sektor.

Login

Skrevet af

Mikael Winkler

Mikael Winkler, Redaktør

I mere end 15 år har Mikael Winkler arbejdet som redaktør og pressechef i bankernes interesseorganisation Finansrådet (nu Finans Danmark), hvor han har oparbejdet en bred indsigt i den finansielle regulering og hele det politiske spil omkring lovgivningsprocesserne – og hvordan reguleringen indvirker på både de finansielle institutter, borgerne og samfundsøkonomien.

Klummer

Se alle