Hvidvaskregler presser money transfer-industri ud af Danmark

Western Union mener, at bankernes afvisning af pengeoverførselsvirksomheder vil give den stik modsatte effekt af hensigten.
Western Union mener, at bankernes afvisning af pengeoverførselsvirksomheder vil give den stik modsatte effekt af hensigten.

Banker stiller firmaer, der overfører penge til udlandet, overfor ultimatum: Forlad banken eller opgiv jeres forretning med pengeoverførsler. Samtidig nægter Finanstilsynet flere og flere vekselbureauer en tilladelse. Årsagen i begge tilfælde er skrappe hvidvaskregler.

Danske banker sætter nu i stigende omfang pengeoverførselsfirmaer stolen for døren og beder dem om at finde en anden bank eller stoppe med at overføre penge til udlandet. Bankerne frygter, at pengeoverførselsfirmaerne, der oftest er mindre kiosker med beskedent personale, ikke er i stand til at efterleve hvidvaskreglerne.

Det mærker ikke mindst verdens største pengeoverførselsfirma Western Union.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle