Hvidvasksekretariatet får hård kritik

Er det korrekt, at Hvidvasksekretariatets database ikke genkender ordet skatteunddragelse? Kritikken var nådesløs, da Statsrevisorerne i sidste ude kom med deres redegørelse om statens indsats for at bekæmpe hvidvask og terrorisme. Meget af kritikken er dog historisk betinget og meget er der allerede taget hånd om. Tilbage står kritikken af Hvidvasksekretariatet, der netop igen har modtaget rekordmange underretninger

Statsrevisorernes beretning fra sidste uge var en lang perlerække af kritik mod den danske indsats for at bekæmpe hvidvask. Men allerede da den gik i trykken var noget af kritikken forældet og imødekommet.

Få dage forinden havde Finanstilsynet udsendt to nyheder, dels har tilsynet udviklet en ny og omfattende inspektionsmanual til medarbejderne og dels har tilsynet udarbejdet en quick guide med en række regler, som virksomhederne skal opfylde for at være med til at forebygge hvidvask og terrorfinansiering.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle