IDD: Forsikringsbranche i kamp mod uret

Viggo Svolgaard Musaeus, projektleder hos Forsikringsakademiet.
Viggo Svolgaard Musaeus, projektleder hos Forsikringsakademiet. (Foto: PR)

Hele 2018 har forsikringsselskaberne ligget underdrejet i bestræbelserne på at nå at blive klar til det meget omfattende forsikringsformidlingsdirektiv, IDD, der træder i kraft om en uge.

1. oktober træder de nye regler, der følger af EU’s forsikringsformidlingsdirektiv, IDD, i kraft. Der er en lang række detaljerede dokumentations- og kompetencekrav, som selskaberne nu skal leve op til, og da implementeringen i et vist omfang faldt sammen med persondataforordningen, GDPR, har hele 2018 været en særdeles travl tid i forsikringsbranchen.

Overordnet stiller IDD krav om mere og klarere forbrugerinformation. Det er nu lovreguleret, at det i al forsikringsformidling skal være tydeligt, hvad kunderne får, men IDD handler også – og ikke mindst – om, at forsikringsformidlerne skal sikre sig, at de forsikringer, der sælges til kunderne, også passer til dem. Hertil kommer, at selskaberne har ansvar for, at medarbejdere har de fornødne kompetencer, og at compliance dokumenteres i et lang større omfang.

Login

Skrevet af

Kasper Skaanning

Kasper Skaanning, Journalist

Kasper Skaanning er uddannet journalist, og har bl.a. arbejdet som senior kommunikationskonsulent i Nykredit, i Danske Bank og som informationschef i Scandlines.

Klummer

Se alle