IDD gør kunderne mere trygge

Anne-Louise Lindkvist, Sampension, mener at IDD rummer fordele for både kunder og forsikringsselskaber.
Anne-Louise Lindkvist, Sampension, mener at IDD rummer fordele for både kunder og forsikringsselskaber. (Foto: PR)

Forsikringsselskaberne ser positivt på forsikringsformidlingsdirektivet, IDD, der netop er trådt i kraft. Både Sampension og LB Forsikring lægger vægt på, at det store arbejde med implementeringen bærer frugt, fordi kunderne nu kan føle sig endnu mere trygge.

EU’s forsikringsformidlingsdirektiv, IDD (Insurance Distribution Directive) skal øge forbrugerbeskyttelsen på hele forsikringsområdet. Selskaberne skal leve op til god skik i rådgivningen. Det handler både om at sikre, at kunderne forstår det, de køber, og at produktet og kunden matcher hinanden. Dernæst indføres der løbende test hvert tredje år af kundemedarbejdernes viden om lovgivning og om de produkter, de sælger. Endelig stiller direktivet en række krav til dokumentation, test og governance omkring udviklingen af nye produkter.

2018 har budt på implementering af to store regelklumper, idet forsikringsformidlingsdirektivet skulle implementeres delvist sideløbende med EU’s persondataforordning GDPR.

Login

Skrevet af

Kasper Skaanning

Kasper Skaanning, Journalist

Kasper Skaanning er uddannet journalist, og har bl.a. arbejdet som senior kommunikationskonsulent i Nykredit, i Danske Bank og som informationschef i Scandlines.

Klummer

Se alle