Indflydelse i Bruxelles kræver aktiv grøn omstilling

Hvis man lever af at investere og tjene penge på, hvordan resten af samfundet er indrettet, må man også tage aktivt ansvar for at forme den indretning, mener europapolitisk direktør i Finans Danmark, Sinne Backs Conan.
Hvis man lever af at investere og tjene penge på, hvordan resten af samfundet er indrettet, må man også tage aktivt ansvar for at forme den indretning, mener europapolitisk direktør i Finans Danmark, Sinne Backs Conan. (Foto: PR)

Den grønne omstilling kræver aktiv handling af de finansielle virksomheder, og den skal være en integreret del af hele virksomheden, hvis man vil undgå at blive sat helt uden for indflydelse og tabe stort på bundlinjen, advarer Finans Danmark.

Finansvirksomheder, som sidder på hænderne og venter på, at kriterier for grøn og social omstilling dumper ned fra Bruxelles-himlen, risikerer at blive sat helt uden for indflydelse og tabe stort på bundlinjen.

Det mener europapolitisk direktør for Finans Danmark, Sinne Backs Conan.

Login

Skrevet af

Jacob Klok

Jacob Klok, journalist

Jacob Klok har 20 års erfaringer i krydsfeltet mellem journalistik og europæisk regulering. I Skatteministeriet var han som embedsmand med til at forhandle EU's energibeskatningsdirektiv på plads. Som senior økonomisk journalist og siden Bruxelles-korrespondent på dagbladet Børsen kom han journalistisk i dybden med de fleste af lovområderne på EU's indre marked, herunder især de finansielle områder. Kræfterne blev også brugt på især finansregulering, da han som senior erhvervspolitisk rådgiver i Europa-Parlamentet opnåede hands-on erfaring med lovgivningsprocessen i parlamentets Econ-udvalg.