Ingen klapper af Danske Bank

Der var stor opmærksomhed omkring whistleblower Howard Wilkinson, da han mandag talte på en offentlig høring på Christiansborg.
Der var stor opmærksomhed omkring whistleblower Howard Wilkinson, da han mandag talte på en offentlig høring på Christiansborg. (Foto: Complidia)

Da whistlebloweren Howard Wilkinson trådte ned fra talerstolen, klappede hele Landstingssalen på Christiansborg. Da Danske Banks midlertidige direktør Jesper Nielsen kort efter trådte ned fra samme talerstol, klappede ingen. Politikere er rystede efter whistleblower-høring, og ministeren planlægger ”et stort oprydningsarbejde”.

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) havde den stramme mine på, da han satte ord på, hvad de fleste politikere tænkte efter mandagens velbesøgte høring på Christiansborg med whistlebloweren fra Danske Bank-sagen i Estland, Howard Wilkinson.

”Jeg planlægger et meget stort oprydningsarbejde i forhold til den måde, vi fører tilsyn med danske banker på. Jeg tror, vi skal have meget kraftigere værktøjer til vores tilsyn, og jeg tror, de skal have flere muskler og mere hjemmel til at undersøge sagerne selv. Det viser den her høring med al tydelighed, der er behov for,” sagde Rasmus Jarlov efter høringen.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle