Jarlov freder ansvarshavende aktuarer

Jarlov var i julehumør og fraveg kravet om at fjerne de ansvarshavende aktuarer.
Jarlov var i julehumør og fraveg kravet om at fjerne de ansvarshavende aktuarer. (Foto: Complidia)

”Regeringens hvilepuls kommer ikke meget over 45, hvis vi dropper kravet om at afskaffe den ansvarshavende aktuar.” Sådan lød det fra erhvervsminister Rasmus Jarlov ved førstebehandlingen af nyt lovforslag, som dermed bøjer af fra oprindeligt krav. Tilbuddet gælder dog foreløbig kun for firmapensionskasser.

Regeringens lovforslag om firmapensionskasser mødte massiv kritik fra både oppositionen og Dansk Folkeparti, da det for nylig blev fremsat i Folketinget. Og det var især de få linjer i forslaget, der handlede om at afskaffe den næsten 104-årige danske model med en ansvarshavende aktuar, der vakte kritik.

”Hvorfor vil regeringen så fjerne de her gode danske forbrugerbeskyttende regler? Årsagen er Venstres bovlamme mantra om, at Danmark ikke må overimplementere EU-direktiver. Jeg vil sige, at det her tilfælde jo viser, hvor himmelråbende tovligt det er, at man afskaffer regler, som skal beskytte pensionskunder, fordi man fejlagtigt tror, at man kan spare lidt penge,” lød det fra Socialdemokratiets ordfører Thomas Jensen.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle