Jarlov på vej med bødeblokken

Den nyudklækkede erhvervsminister, Rasmus Jarlov (K), kommer med bødekatalog i efteråret.
Den nyudklækkede erhvervsminister, Rasmus Jarlov (K), kommer med bødekatalog i efteråret. (Foto: PR)

Den nyudnævnte erhvervsminister Rasmus Jarlov fremsætter efter sommerferien lovforslag, der indeholder et bødekatalog med ”betragtelige skærpelser” for overtrædelser af hvidvaskloven.

Den konservative Rasmus Jarlov havde kun været minister hen over en weekend, før han mandag blev kastet ud i sit første samråd om skandalen med Danske Banks medvirken til hvidvask for milliarder af kroner i bankens afdeling i Estland. Og banken fik hverken medlidenhed eller sympati fra den nye minister.

”Det handler om hele den danske finanssektors troværdighed. Det er en skamplet og en skandale, at der er foregået hvidvaskning i det omfang i en afdeling af Danmarks største bank. Det finder jeg dybt forkasteligt, og jeg kan garantere for, at jeg ikke kommer til at holde hånden over Danske Bank,” sagde Rasmus Jarlov på samrådet, hvor han var indkaldt af SF.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle