Justitsminister undersøger britisk våben mod hvidvask

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) er ikke afvisende overfor nyt britisk våben mod hvidvask.
Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) er ikke afvisende overfor nyt britisk våben mod hvidvask. (Foto: PR)

Justitsministeriet har undersøgt, om et nyt britisk våben mod hvidvask også vil være effektivt i Danmark. I Storbritannien kan myndighederne beslaglægge værdier og derefter bede ejerne om at forklare, hvor pengene til købet stammer fra. I Danmark skal det heller ikke være muligt at leve og drage fordel af sine økonomiske kriminalitet, siger justitsministeren.

”Personer, der begår kriminalitet, skal retsforfølges og mødes med en straf, som afspejler alvoren af den kriminalitet, de har begået. Samtidig skal vi sikre, at de ikke drager fordel af deres kriminalitet.”

Sådan lyder den – måske ikke banebrydende – melding fra justitsminister Søren Pape Poulsen (K) i et svar til Enhedslistens Rune Lund. Men udsagnet tager udgangspunkt i, at Justitsministeriet har undersøgt muligheden for at lade sig inspirere af et nyt britisk våben mod hvidvask, kaldet Unexplained Wealth Order, UWO.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.