Kontroversiel hvidvaskbog skaber debat

Dugfrisk bog om den kontroversielle finansmand og hvidvaskjæger Bill Browder og hans rolle i bl.a. Danske Banks hvidvasksag kravler allerede højt på bestsellerlisterne. Bogen stiller sig særdeles kritisk i forhold til Berlingskes dækning af Danske Bank-sagen, og det har allerede inden udgivelsen ført til ophedede debatter.

Tirsdag udkom bogen ’Troldmanden – Historien om Danske Bank, hvidvask og manden, der bedrog verden’, der ikke alene omhandler en kontroversiel person, hvidvaskjægeren og finansmanden Bill Browder, men bogen er også i sig selv blevet kontroversiel, fordi den går i rette med Berlingskes dækning af hvidvaskskandalen i Danske Bank.

Det har udløst hede debatter på både sociale og traditionelle medier, hvor striden går på, om Berlingske har haft tilstrækkelig dokumentation for deres afsløringer af hvidvask eller er blevet manipuleret ind i en bestemt dagsorden med store konsekvenser til følge for både banken og enkeltpersoner – eller om det overhovedet er en relevant diskussion, når det i manges optik er åbenlyst for enhver, at der har fundet uregelmæssigheder sted i bankens hvidvaskkontrol.

Login

Skrevet af

Mikael Winkler

Mikael Winkler, Redaktør

I mere end 15 år har Mikael Winkler arbejdet som redaktør og pressechef i bankernes interesseorganisation Finansrådet (nu Finans Danmark), hvor han har oparbejdet en bred indsigt i den finansielle regulering og hele det politiske spil omkring lovgivningsprocesserne – og hvordan reguleringen indvirker på både de finansielle institutter, borgerne og samfundsøkonomien.

Klummer

Se alle