Krav om ’claw backs’ i direktørkontrakter

Rune Lund (EL) vil have indført regler, der tvinger ledelser til at skulle tilbagebetale bonusser, hvis de er opnået uretsmæssigt. 
Rune Lund (EL) vil have indført regler, der tvinger ledelser til at skulle tilbagebetale bonusser, hvis de er opnået uretsmæssigt.  (Foto: Steen Brogaard)

Begrebet ’claw backs’ er blevet in på Wall Street. Nu vil Enhedslisten også have erhvervsministeren til at indføre det i danske direktørkontrakter for at bremse op for økonomisk svindel i finanssektoren.

Uden at vente på eller blive tvunget af myndighederne tager flere og flere finansielle virksomheder i USA et nyt våben i brug i kampen mod økonomisk kriminalitet begået inden for egne rækker.

Begrebet ’claw back’ er en relativ simpel tilføjelse til eksempelvis en direktørkontrakt, hvorefter direktøren bliver pålagt at betale et beløb tilbage til virksomheden, såfremt vedkommende har misbrugt sin position og har opnået en gevinst ved det.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.