Kunder skal varsles personligt

Peter Vinther Christensen, adm. dir. Salling Bank
Peter Vinther Christensen, adm. dir. Salling Bank

Finanstilsynet understreger nu over for alle banker, at hver enkelt kunde skal have skriftlig besked, hvis kundens indestående bliver forrentet med negativ rente. Det er ikke et lovkrav, men tilsynet vurderer alligevel bankernes har en forpligtelse til at varsle hver enkelt kunde. Sagen kommer efter en påtale til Salling Bank.

I Salling Bank i Skive mente de selv, at de havde gjort alt det rigtige i en usædvanlig situation. Som andre banker var Saling Bank nødt til at indføre negative renter for kunders indestående på deres konti i banken over et vist beløb. Og det budskab blev kommunikeret vidt og bredt ud, blandt andet på bankens egen hjemmeside.

Men det var ikke nok, mener Finanstilsynet, der netop har givet Salling Bank en påtale. Banken skulle have informeret hver enkelt kunde individuelt om, at deres indestående fremover risikerede at blive forrentet med en negativ rente.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle