Kvinder erobrer compliance-jobbene

En typisk compliance medarbejder er en kvinde, der bor og arbejder u hovedstadsområdet. Det viser en statistik, som DJØF har udarbejdet for Complidia. Statistikken hviler dog på et spinkelt grundlag og billedet er noget fortegnet. Men kvinderne erobrer flere jobs i complianceafdelingerne end i de andre afdelinger.

Man skal kun have været til en enkelt konference om compliance i den finansielle sektor for at notere sig, at der er ganske mange kvinder til stede i salen. Også flere kvinder, end der normalt er ved konferencer om finansielle emner.

Og kigger man i DJØF’s medlemsregister er tallene ret så tydelige. 62 pct. eller op imod to tredjedele af medarbejderne inden for compliance i den finansielle sektor er kvinder. Det står i modsætning til hele den finansielle sektor, hvor andelen af kvinder kun er 45 pct.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.