Lasso X arbejder på et system til at bekæmpe svindel

Firmaet Lasso X forventer efter sommerferien at være klar med et nyt system til den finansielle sektor, der kan hjælpe med at bekæmpe svindel. En avanceret algoritme behandler data fra CVR-registret og andre offentlige kilder og kommer med en anbefaling baseret på 37 risikofaktorer.

Det var kun startskuddet, da Gustav Wolter og Marie Falk Eriksen fra firmaet Lasso X kort før jul vandt Erhvervsstyrelsens challenge under temaet Anti Money Laundering. Prisen var 60.000 kr. og en opmærksomhed, der har fået firmaet til at sætte skub i at få systemet klar til markedet efter sommerferien.

”Vi vandt på et koncept til bekæmpelse af svindel. Nu skal vi have lavet en avanceret datamining-analyse og udvikle systemet” fortæller adm. dir. og medstifter af Lasso X Jakob Benediktson.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle