Lempelser med uvis effekt

Uvist hvor stor effekt lempede krav får.
Uvist hvor stor effekt lempede krav får.

Med et nyt lovforslag bliver lidt af Finanstilsynets magt til at stille krav til bankernes kapital svækket. Men selv om det bliver hilst velkommen i Finans Danmark, er der ingen, der kan eller vil vurdere, hvor meget det økonomisk kommer til at betyde for bankerne, Hvis det overhovedet får en betydning.

Et af de mest omdiskuterede kapitalkrav til bankerne er de såkaldte NEP-krav eller kravet til Nedskrivnings Egnede Passive. Bankerne har længe ment, at Finanstilsynet gennemførte kravene alt for hurtigt i forhold til andre EU-lande og i øvrigt strammede kravene til det maksimale.

Med et nyt lovforslag L 109 gennemføre der en række ændringer til krisehåndteringsreglerne BRRD II, og her bliver lidt af Finanstilsynets magt til at fastsætte kapitalkravene stækket.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle