Lempelser smører bankernes maskinrum

Niels Arne Dam, cheføkonom og underdirektør, Finans Danmark,.
Niels Arne Dam, cheføkonom og underdirektør, Finans Danmark,.

Bankerne står helt centralt i kampen for at redde så mange virksomheder og privatkunder som muligt gennem corona-krisen. Men bankerne har også selv brug for hjælp for at kunne hjælpe. Flere midlertidige lempelser hjælper bankerne medat få deres maskiner til at fungere hurtigere og smidigere.

LCR. Selv i den finansielle sektor ved ikke alle, hvad det står for eller hvad de tre bogstaver dækker over. Til dagligt er det heller ikke så nødvendigt. Men da Finanstilsynet for nogle få dage siden lempede også på dette krav til bankerne blev der fjernet endnu en forhindring for, at bankerne kan skaffe de penge og den likviditet, der skal til for at kunne yde mange lån på kort tid uden selv at komme i klemme med reglerne.

Complidia har spurgt i Finans Danmark, hvor meget lempelsen af kravet betyder i kroner og ører, men det er svært at vurdere en direkte effekt på den måde, siger cheføkonom og underdirektør i Finans Danmark Niels Arne Dam.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle