Lov om finansiel virksomhed splittes op

 Torben Weiss Garne, underdirektør i F&P
 Torben Weiss Garne, underdirektør i F&P

(Foto: PR)

Forsikring og Pension har kæmpet for det i flere år, og nu sker det endelig. Lov om finansiel virksomhed rives over i to, så forsikrings- og pensionsbranchen får sin egen lov, og bekendtgørelser ikke længere skal følge de samme regler som resten af den finansielle sektor. Et stort fremskridt, lyder det fra branchen.

Der er gået næsten præcist to år siden ideen og tanken for første gang blev formuleret på skrift. I slutningen af april måned 2018 udgav Erhvervsministeriet den næsten 500 sider lange rapport med Eftersyn af den Finansielle Regulering. Og man skulle også næsten halvvejs ned igennem rapporten, og et utal af ønsker fra alle parter i den finansielle sektor, før der også stod følgende at læse:

”Forsikring & Pension ønsker en opdeling af lov om finansiel virksomhed, så der er separate love for de enkelte aktører”.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle