Medie: Hvidvaskskandale breder sig

Danske Banks hvidvask-udfordringer er ikke isoleret til Estland. Ifølge Berlingske Business har bankens afdeling i Litauen også hvidvasket millioner af kroner.

BERLINGSKE: Danske Banks omfattende problemer med hvidvask var – i modsætning til hvad banken hidtil har forklaret – ikke begrænset til bankens filial i Estland.

Det skriver Berlingske Business, som afslører, at også bankens afdeling i Litauen lod store og mistænkelige pengestrømme fra en ’yderst lyssky’ kunde passere gennem en konto i banken.

Berlingske har dokumentation, som viser, at skattelyselskabet Yellowstone Import Ltd. i 2012 var kunde i Danske Banks afdeling i Litauen, og herfra overførte selskabet i flere omgange betydelige millionbeløb til en konto tilhørende et andet suspekt selskab i Danske Banks afdeling i Estland. Ifølge Jakob Dedenroth Bernhoft, der er ekspert i hvidvaskregler og direktør i Revisorjura.dk, er Yellowstone en type selskab, som netop er designet til at skjule de egentlige ejere. Han mener, at ejerstrukturen og de store pengestrømme burde have fået alarmklokkerne i Danske Bank Litauen.

 

Klummer

Se alle