MiFID II-regler ingen bruger suspenderes

Lars Bo Bertram, adm. dir. BankInvest
Lars Bo Bertram, adm. dir. BankInvest

Noget godt fører Corona-krisen med sig, når EU suspenderer brugen af best execution rapporterne. Ingen læser dem alligevel, har EU-Kommissionen opdaget. Det kommer ikke bag på BankInvests direktør Lars Bo Bertram, der også mener investorerne drukner i informationer, når ”vi skal opdele vores priser i atomer”. 

MiFID II-direktivet har et klart overordnet formål: at skabe gennemsigtighed for investorerne, så de kan træffe deres beslutninger på det bedst mulige og bedst oplyste grundlag. Derfor kræver direktivet, at eksempelvis investeringsforeninger som BankInvest blandt andet skal rapportere ned til mindste detalje, hvordan kundernes handler er foregået.

”På vores hjemmesider ligger der et ti sider langt dokument om vores politik for best execution, og enhver har kunnet rekvirere dokumentet lige siden direktivet blev indført. Men jeg kan ikke mindes, at dokumentet nogensinde er blevet hentet.”

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.