MiFID2 skærer priser af aktiehandel

Banker og børsmæglere er begyndt at lide økonomisk af effekterne af MiFID2 direktivet.  Priserne rasler ned i Europa og kunderne skærer ned på antallet af banker og børsmæglere, viser ny undersøgelse.

En ny undersøgelse fra det finansielle teknologifirma ITG sætter nu tal på, hvor meget investorerne sparer ved at handle aktier. Og hvor hårdt det rammer banker og børsmæglere.

Ifølge data fra ITG faldt kommissionsbetalingerne i Storbritannien fra otte basispunkter i første kvartal af 2017 til 5,8 basispunkter i samme kvartal i år. I resten af Europa faldt betalingerne fra 7,4 basispunkter til 5,2, når man sammenligner årets første kvartal i 2017 med samme kvartal i 2018. Globalt var faldet dog mindre.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle