MiFID2 slipper datamonster løs

Investorer får et helt nyt værktøj i hænderne på lørdag, hvor de for første gang kan se, om deres handelsplatforme nu også leverer den bedst mulige pris. Men en ekspert kalder det et data-monster, som bliver sluppet løs, og som ingen investorer vil kunne finde rundt i alligevel.

Det hedder RTS27 og bliver ofte omtalt som et revolutionerende værktøj for investorer. RTS står i al sin enkelthed for Regulatory Technical Standards. Senest på lørdag den 30. juni skal alle handelsplatforme, hvilket også inkluderer de ni danske banker, der er såkaldte systematiske internalisatorer (SI’er), leve op til disse tekniske standarder og offentliggøre handelsdata for årets første kvartal. Dermed får investorerne et værktøj i hænderne, så de faktisk kan kigge disse handelsplatforme i kortene og se, om de nu også eksekverer ordrer til den bedste pris.

”Det er tænkt til at give mere gennemsigtighed i markedet. Men jeg frygter, at det bliver fuldstændigt uoverskueligt, både for private og institutionelle investorer, fordi der er tale om så store datamængder, at man med rette kan tale om et datamonster, som de færreste vil få glæde af,” siger Christian Thygesen, bestyrelsesformand og partner i konsulenthuset CMP, Capital Market Partners.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle