MiFID2: Uafhængige analyser under hårdt pres

Efter mere end et år med det omfattende MiFID2-direktiv begynder erfaringerne at samle sig i rapporter, der afdækker konsekvenser af direktivet – ikke mindst ser det slemt ud for analytikerbranchen.

De mest åbenlyse konsekvenser af EU’s værdipapirhandelsdirektiv MiFID2 skal findes blandt analytikerne. Når kapitalforvaltere bruger færre penge på analyser, går det i sagens natur ud over hele analytikerbranchen. Og det medfører færre og ringere analyser af visse sektorer på aktiemarkedet.

Det er et af budskaberne fra en analyse lavet af CFA Institute, der for nylig blev fremlagt ved en konference for kapitalforvaltere.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.