Mindre banker om hvidvaskindsats: ”Vi opruster også”

LOPI, der holder til i Toldbodgade i København, forsikrer, at deres medlemmer også er i fuld gang med at opruste hvidvaskindsatsen.
LOPI, der holder til i Toldbodgade i København, forsikrer, at deres medlemmer også er i fuld gang med at opruste hvidvaskindsatsen. (Foto: PR)

”Vores medlemmer tager indsatsen meget alvorligt,” lyder det fra brancheorganisationen Lokale Pengeinstitutter, efter at Finanstilsynet har udtrykt bekymring for, at hvidvaskkriminaliteten vil rykke mod mindre banker i takt med, at de store opruster indsatsen.

”I takt med, at de største pengeinstitutter investerer og opruster kraftigt i indsatsen for at bekæmpe hvidvask, er der en frygt for, at de kriminelle, der fortsat har et behov for at vaske penge hvide, vil søge mod de mindre og mellemstore pengeinstitutter. Vi ser derfor en risiko for, at hvidvask kan blive en stigende udfordring i de mindre og mellemstore pengeinstitutter.”

Sådan lød det fra Finanstilsynet i Complidia i sidste uge. Men hos Lokale Pengeinstitutter (LOPI), der er brancheorganisation for de mindre og mellestore banker, fastslår man, at deres medlemmer ligesom de store banker er i fuld gang med at opruste på området.

Login

Skrevet af

Mikael Winkler

Mikael Winkler, Redaktør

I mere end 15 år har Mikael Winkler arbejdet som redaktør og pressechef i bankernes interesseorganisation Finansrådet (nu Finans Danmark), hvor han har oparbejdet en bred indsigt i den finansielle regulering og hele det politiske spil omkring lovgivningsprocesserne – og hvordan reguleringen indvirker på både de finansielle institutter, borgerne og samfundsøkonomien.

Klummer

Se alle