Minister afskaffer aktuarer for at spare småpenge

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) vil nu afskaffe lovbestemte aktuarer i forsikringsbranchen.
Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) vil nu afskaffe lovbestemte aktuarer i forsikringsbranchen. (Foto: PR)

Erhvervsministeren har taget fat på en af anbefalingerne om at reducere byrderne i den finansielle sektor – nemlig ved at afskaffe den lovbestemte ansvarshavende aktuar i livsforsikringsselskaber og pensionskasser. Oppositionen er dybt bekymret på kundernes vegne.

Lige siden den første lov om livsforsikringsvirksomhed så dagens lys i Danmark i 1904 har det været et krav, at selskaberne skal have en ansvarshavende aktuar, der er godkendt af Finanstilsynet. Jobbet er en slags garant for, at selskabet bruger pengene til kundernes bedste efter reglerne, og som følge deraf er det også et krav, at vedkommende ikke kan være medlem af hverken bestyrelsen eller direktionen i det selskab, vedkommende er ansat i.

Men nu vil erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) at afskaffe det lovbestemte krav.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle