Nationalbankens sans for fakta

KOMMENTAR: Danmarks Nationalbank argumenterer endnu engang for dansk tilslutning til Bankunionen. Men nationalbanken undviger meget behændigt at adressere et af de mest centrale spørgsmål i hele debatten, nemlig at Danmark ikke får plads ved bordet, hvor beslutningerne skal tages.

 

Kort før jul kom Erhvervsministeriet med den længe ventede rapport om mulig dansk deltagelse i Bankunionen, der fører tilsyn med bankerne i Euro-landene. Og selv om rapporten opremser flere fordele ved et dansk medlemskab, så ændrede det ikke på Socialdemokratiets holdning. Spørgsmålet om dansk deltagelse i Bankunionen skal afgøres ved en folkeafstemning, lød det fra statsminister Mette Frederiksen.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.