Nedtælling til PSD2

Seniorkonsulent i Finans Danmark, Louise Fjord, forventer et marked for betalingstjenester, der hurtigt vil udvikle sig.
Seniorkonsulent i Finans Danmark, Louise Fjord, forventer et marked for betalingstjenester, der hurtigt vil udvikle sig. (Foto: PR)

Betalingstjenestedirektivet PSD2 har været gældende i over et år nu. Men først fra 14. september skal bankerne være klar med de tekniske løsninger, der tillader tredjepartsvirksomheder adgang til kundernes konti i bankerne.

I næsten halvandet år har fintech-selskaberne ventet på at komme i gang med at bygge deres forretning op, baseret på kunder, der gerne vil afgive deres oplysninger i banken for at få hjælp til alt lige fra budgetter, bedre overblik og lettere betaling af regninger.

Men selv om PSD2, der giver dem denne mulighed, trådte i kraft allerede ved starten af sidste år, har de tekniske standarder for adgangen til kundernes konti i bankerne manglet. Den 14. marts i år gik de danske banker dog endelig i test med deres såkaldte API, som er den tekniske løsning til, at de kan få adgang til kundernes data for andre – dog under forudsætning af kundernes tilladelse. Og den 14. september 2019 går det så løs for alvor. Da skal de tekniske løsninger være på plads og køreklare.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle