NEP er det vigtigste jeg har været med til

Jesper Berg, adm. dir. Finanstilsynet

Jesper Berg, adm. dir. Finanstilsynet
(Foto: PR)

NEP-kravene til danske pengeinstitutter er noget af det vigtigste, direktøren for Finanstilsynet har været med til i sin tid på posten som chef for tilsynet. Det fortæller Jesper Berg i dette interview. Og selv om han og tilsynet nu lemper på reglerne i lyset af corona-krisen er danske banker stærke nok til det, siger han.

En lettelse af de såkaldte NEP-krav har længe stået øverst på bankernes ønskeseddel til lettelser, så bankerne kan fungere mere smidigt og effektivt i corona-tider, hvor der er mere behov for bankernes assistance end nogensinde.

I fredags kom lettelserne så, da Finanstilsynet meddelte, at indfasningen af kravene udskydes med et halvt år for de mindre og mellemstore banker. Og tilsynet er klar til at udskyde indfasningen endnu mere, hvis det skulle vise sig nødvendigt. For de største SIFI pengeinstitutter tager tilsynet forskud på et direktiv og en lov, der endnu ikke er vedtaget i Danmark, men som vil halvere de største pengeinstitutters behov for optage lån til at opfylde deres NEP-krav.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle