Nødvendigt med automatiseret hvidvask-overvågning

CEO og partner i Lasso X, Jakob Bech Benediktson.
CEO og partner i Lasso X, Jakob Bech Benediktson. (Foto: PR)

Investeringer i smarte teknologiske løsninger er hurtigt pengene værd, fordi opgaven med at overvåge mistænkelige transaktioner for hvidvask og mulig terrorfinansiering – og i øvrigt også en lang række andre compliance opgaver – bliver langt mindre arbejdsintensiv, anfører chefen for robot-virksomheden Lasso X.

Myriader af krav til såvel compliance som til overvågning af forsøg på hvidvask er blevet så omfattende, at det i praksis er umuligt at klare uden teknologiske løsninger. Heldigvis går udviklingen af teknologier, der kan bruges i virksomhedernes konkrete processer meget stærkt. Det samme gælder tilgængeligheden af de offentlige data, som er fundamentet i en stor del af overvågningen.

Det kan godt være, det kræver investeringer her og nu, men når det handler om compliance og hvidvaskovervågning, hvor der er sket et kvantespring i mængden af krav til, hvad virksomhederne skal kunne dokumentere viden om, er nøgleordet data – og evnen til at kunne håndtere rigtig mange data på meget kort tid. På den lange bane kan det ikke lade sig gøre uden smarte løsninger, der reducerer det manuelle element, mener CEO & Partner i teknologivirksomheden Lasso X, der bl.a. har specialisereret sig i robotsøgning på offentlige registre, Jakob Bech Benediktson.

Login

Skrevet af

Kasper Skaanning

Kasper Skaanning, Journalist

Kasper Skaanning er uddannet journalist, og har bl.a. arbejdet som senior kommunikationskonsulent i Nykredit, i Danske Bank og som informationschef i Scandlines.

Klummer

Se alle