Nøglepersoner skal have pondus

Jesper Berg, adm. dir. Finanstilsynet
Jesper Berg, adm. dir. Finanstilsynet
(Foto: PR)

Ti års erhvervserfaring er bare en af anbefalingerne til nye krav til topchefer i de største danske banker. Men de kvantitative krav til topcheferne og andre nøglepersoner er ikke nok i sig selv. Gennemslagskraft og pondus er mindst lige så vigtigt.

Efter at arbejdsgruppen bag ”Anbefalinger til fastlæggelse af kompetence- og erfaringskrav samt ansvarsområder” kom med deres rapport i sidste uge har fokus næsten udelukkende været på anbefalingerne til nye kvantitative krav til både topchefer og nøglemedarbejdere.

Men skal man have succes i de jobs, er det ikke nok at man eksempelvis har ti års erfaring for at få jobbet som øverste chef i en af SIFI-bankerne eller fem års erfaring i en mindre bank.  

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle