”Nogen må snart gå i fængsel”

Kalle Johannes Rose, ph.d. og forsker i hvidvask ved CBS Law i København
Kalle Johannes Rose, ph.d. og forsker i hvidvask ved CBS Law i København

Hvis EU’s indsats mod hvidvask skal virke efter hensigten, så må flere finansielle institutioner idømmes store mærkbare bøder og ansvarlige bør sættes i fængsel. Det mener Ph.d. og forsker i hvidvask ved CBS Law i København Kalle Johannes Rose.

Med lækagen af dokumenter fra Financial Crimes Enforcement Network, også kaldet FinCEN Leaks, i USA blev der sat navn og ansigter på blandt andet de mange mennesker, der mistænkes for at have hvidvasket store beløb gennem blandt andet Danske Banks afdeling i Estland.

Men Danske Bank var ikke den eneste bank, der blev navngivet i de mere end 200.000 lækkede mistænkelige finansielle transaktioner i årene fra 1999 til 2017, og som løber op i svimlende to trillioner dollars.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle