Nordea-direktør: Jo mere regulering, jo bedre

Adm. dir. i Nordea Invest, Eric Pedersen, glæder sig over de mange nye initiativer fra EU om bæredygtig finans.
Adm. dir. i Nordea Invest, Eric Pedersen, glæder sig over de mange nye initiativer fra EU om bæredygtig finans. (Foto: PR)

Når det gælder grøn finans, kan der næsten ikke bliver reguleret for meget, mener direktør i Nordea Invest, Eric Pedersen. Han glæder sig over, at EU rykker hurtigt på området.

I den nordiske storbank Nordea er der stor begejstring for EU’s mange initiativer til fremme af bæredygtighed i finanssektoren, som Complidia tidligere har omtalt.

”Vi synes, det er nogle super gode tiltag. Vi er imponerede og glade for, at EU rykker så hurtigt på det her højt prioriterede område,” lyder det fra adm. dir. i Nordea Invest, Eric Pedersen.

Han er især optaget af arbejdet med harmonisering af standarder for grønne obligationer og de såkaldte ETS-benchmarks, skærpede oplysningsforpligtigelser og krav om at få tænkt bæredygtighed ind centralt i alle bankernes beslutninger. Også den nye grønne taxonomi, som EU-Kommissionens særlige ekspertgruppe for nylig har præsenteret, i første omgang som et instrument til bekæmpelse af greenwash, har stået højt på Nordea-direktørens ønskeliste.

”Jo mere regulering på det her område jo bedre,” lyder det ligefrem på et tidspunkt under Complidias interview med Eric Pedersen.

”Det skal forstås på den måde, at investorerne og bankerne har brug for sigtbarhed i forhold til, hvad der kommer til at gælde,” uddyber Nordea-direktøren.

Login

Skrevet af

Jacob Klok

Jacob Klok, journalist

Jacob Klok har 20 års erfaringer i krydsfeltet mellem journalistik og europæisk regulering. I Skatteministeriet var han som embedsmand med til at forhandle EU's energibeskatningsdirektiv på plads. Som senior økonomisk journalist og siden Bruxelles-korrespondent på dagbladet Børsen kom han journalistisk i dybden med de fleste af lovområderne på EU's indre marked, herunder især de finansielle områder. Kræfterne blev også brugt på især finansregulering, da han som senior erhvervspolitisk rådgiver i Europa-Parlamentet opnåede hands-on erfaring med lovgivningsprocessen i parlamentets Econ-udvalg.

Klummer

Se alle