Norges Bank kritiserer høje priser på data

En af Europas største kapitalforvalter udtrykker nu dyb bekymring over priserne for at få leveret hurtige og pålidelige data for handel med værdipapirer. Konsekvensen kan blive skadelig for et velfungerende marked, skriver Norges Bank i et brev til den Europæiske Værdipapir- og Markedstilsynsmyndighed ESMA.

Norges Bank Investment Management er med sine næsten en trillion kroner under forvaltning Europas største statslige kapitalforvalter og er blandt andet ansvarlig for statens pensioner. Så når den taler blvie3r der lyttet.

Og Norges Bank har nu kastet sig over priserne for at få adgang til de data, som er vitale for enhver værdipapirhandler. Og som netop kravene i MiFID2 har medført oceaner af. Og de data er relativt billige at producere men priserne kan variere voldsomt, skriver banken i et brev til ESMA.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle