Novo Nordisk stækket af udelukkelse

Novo Nordisk - her hovedsædet i Bagsværd - kan ikke benytte fast track-ordningen på grund af det, de selv kalder en bagatel.
Novo Nordisk - her hovedsædet i Bagsværd - kan ikke benytte fast track-ordningen på grund af det, de selv kalder en bagatel. (Foto: PR)

Den politiske debat om at begrænse strømmen af emigranter og flygtninge til Danmark smitter også negativt af på danske virksomheders rammevilkår. En af Danmarks største og mest globale virksomheder, Novo Nordisk, har eksempelvis aldrig kunnet komme på den såkaldte fast track-ordning. Årsagen betegner Novo Nordisk selv som en bagatel.  

”Det er oplagt, at en global virksomhed som vores jævnligt har brug for, at medarbejdere fra lande uden for EU kommer til Danmark på især kortere ophold. Og når vi ikke kan bruge fast track-ordningen, er det naturligvis noget, der gør det temmelig besværligt at være global virksomhed med hovedsæde i Danmark, for vi har jævnligt brug for, at Novo Nordisk-medarbejdere fra vores datterselskaber ude i verden kan komme til Danmark og arbejde tæt sammen med kolleger her om projekter,” siger vice president Katrine DiBona fra Novo Nordisk.

Fast track-ordningen gør det muligt for danske virksomheder at hente medarbejdere eller studerende til Danmark fra lande uden for EU og sikre dem mulighed for at starte i job med det samme, uanset at papirarbejdet med arbejdstilladelsen ikke er færdigt.

Login

Skrevet af

Kasper Skaanning

Kasper Skaanning, Journalist

Kasper Skaanning er uddannet journalist, og har bl.a. arbejdet som senior kommunikationskonsulent i Nykredit, i Danske Bank og som informationschef i Scandlines.

Klummer

Se alle