Nu kommer krypto-reguleringen

Finanstilsynet er i fuld gang med at forberede reguleringen af virksomheder, der handler med kryptovaluta eller udsteder de såkaldte wallets. En opdatering af hvidvaskdirektivet forpligter tilsynsmyndighederne i EU til at registrere og føre tilsyn med selskaberne.

Spekulationerne har i lang tid gået på, hvor længe ’wild west’-tilstandene på de uregulerede kryptovaluta-markeder mon kan få lov at herske. Mange FinTech-virksomheder med forretningsfokus på blockchain-teknologien advokerer oven i købet selv for at blive reguleret, for på den måde at blive blåstemplet som seriøse virksomheder – og dermed også få fjernet den aura af illegale aktiviteter, der har det med at klæbe sig til markedet.

Men med en revideret udgave af det femte hvidvaskdirektiv, der nu ligger klar, nærmer reguleringen sig med hastige skridt. Direktivet lægger op til, at finanstilsynene i alle EU-lande skal regulere alle de selskaber, der handler med kryptovalutaer mod rigtige penge eller som udsteder wallets til at opbevare kryptovalutaerne på mobilen eller computeren.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle