Ny bog går dybt ned i juraen i ny hvidvasklov

(Foto: Plesner)

Midt mellem jul og nytår blev den nyeste og hidtil skrappeste hvidvasklov stemt igennem Folketinget og den 10. januar trådte selve loven så i kraft. Og allerede nu foreligger den første juridiske gennemgang af loven. ”Retsområdet for hvidvask er ikke behandlet særligt grundigt” lyder det fra en af forfatterne, som Complidia har talt med.

Med den nye hvidvasklov blev mange flere brancher også pludselig omfattet af hvidvaskloven, og det afspejler sig også i målgruppen for bogen Hvidvaskloven, skrevet af Hans Fogtdal, der er advokat med speciale i erhvervsstrafferet, og Peter Schradieck og Peter Bang, begge advokater hos Plesner. Målgruppen er nemlig praktiserende jurister, advokater, praktikere i finansielle virksomheder, revisorer, dommere, journalister, ejendomsadministratorer og ejendomsmæglere, kunsthandlere, auktionshuse samt udbydere af virtuelle valutaer.

Complidia har talt med Hans Fogtdal, advokat med en fortid som vicestatsadvokat hos SØIK, Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, og spurgt ham om, hvorfor forfatterne blandt andet kalder hvidvaskområdet for særegent.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle