Ny guide til Brexit for britisk finanssektor

Mens politikerne stadig slås om at finde løsninger på Brexit, har det engelske Finanstilsyn udsendt en ny guide med kontante anvisninger på, hvordan finanssektoren skal operere efter Brexit, uanset om det bliver en hård eller blød overgang.

Det engelske finanstilsyn FCA har udsendt to omfattende høringsdokumenter, ’CP18/28’ og ’CP18/29’, fyldt med praktiske anvisninger på, hvordan Storbritanniens skilsmisse fra EU kommer til at forløbe, og hvordan finanssektoren skal agere fremover. Finanssektoren har nu frem til den 7. december til at kommentere anvisningerne, hvorefter FCA vil samle det hele i en endelig håndbog i starten af 2019, så den kan nå at udkomme, før Brexit træder i kraft 29. marts.

’CP18/28’ handler om tekniske standarder og er på 780 sider. ’CP18/29’ er på mere beskedne 150 sider og handler om midlertidige tilladelser, og den henvender sig især til de virksomheder, der vil slå sig ned i Storbritannien og operere inden for den finansielle sektor.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.