Ny hvidvask-vejledning udvider kravet til straffeattester

Finanstilsynet har netop haft en ny omfattende vejledning til forebyggelse af hvidvask i høring. Omkring 20.000 virksomheder er nu omfattet af den nye lov om hvidvask, der kraftigt udvider antallet af personer, der kan blive afkrævet en straffeattest.

Fredag sluttede høringsfristen for en ny vejledning om forebyggelse af hvidvask fra Finanstilsynet. Omkring 20.000 virksomheder er nu omfattet. Og kredsen af de medarbejdere, der kan blive afkrævet en ren straffeattest, er udvidet betragteligt. Tidligere var det kun medlemmer af ledelsen og de reelle ejere af en virksomhed, der kunne blive afkrævet en straffeattest.

Men ifølge udkastet til den nye vejledning gælder det nu også medarbejdere, der udfører kundekendskabsprocedurer, ansatte med adgang til at foretage transaktioner, ansatte der har fået uddelegeret opgaver fra den hvidvaskansvarlige, ansatte der arbejder i virksomhedens compliancefunktion og ansatte, der arbejder i virksomhedens interne revision eller interne audit funktion.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle