Nye hvidvask-regler øger byrden

Michael Budolfsen, næstformand, Finansforbundet
Michael Budolfsen, næstformand, Finansforbundet

Finansforbundet frygter, at nye hvidvask-regler fra Finanstilsynet giver en voldsom forøgelse af compliance-byrden i pengeinstitutterne. Forbundet mener, nye indberetningsregler ”skyder langt over målet”.

”Kravet om at alle finansvirksomheder hvert kvartal skal indsende en meget udførlig liste med oplysninger om alle kunder, der kan være involveret i hvidvask, er skudt langt over målet".

Det siger Michael Budolfsen, næstformand for Finansforbundet, i forbindelse med forbundets høringssvar til udkast til en bekendtgørelse om indberetning af oplysninger til brug for Finanstilsynets risikovurdering af virksomheder og personer omfattet af hvidvaskloven.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle