Nye prospektregler gør det lettere at rejse kapital

Ny forordning gør det nemmere at rejse kapital på offentlige markeder.
Ny forordning gør det nemmere at rejse kapital på offentlige markeder.

Det bliver nemmere og billigere at rejse kapital på offentlige markeder, når en ny forordning fra EU træder i kraft i næste måned. Især kan der skæres på udgifter til revisor, ligesom ledelsen skal spare på krudtet, når den vil fraskrive sig ansvaret for alskens ulykker. Men Finanstilsynet kommer også på en ny opgave: Fremover skal myndigheden kontrollere, om teksten i prospekterne er skrevet med tilstrækkelig stor skrifttype.

Fra 21. juli er det slut med at skrive ting med småt i prospekter, når en virksomhed vil rejse ny kapital. EU’s nye prospektforordning stiller nemlig krav til, at teksten skal være skrevet med en stor nok skrifttype, så vigtige oplysninger ikke bliver overset af investorerne. Og det er op til Finanstilsynet fremover at sikre, at skrifttypen er stor nok og prospektet er let læseligt. Desuden bliver der lagt begrænsninger på, hvor omfattende resumeerne må være.

Forordningen er et led i bestræbelserne på at etablere en kapitalmarkedsunion i EU.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle