Nye retningslinjer for cloud outsourcing

Jacob Nisgaard Larsen er afdelingsleder for digitalisering og udvikling i Forsikring & Pension
Jacob Nisgaard Larsen er afdelingsleder for digitalisering og udvikling i Forsikring & Pension

Brancheorganisationen Forsikring & Pension har længe efterlyst retningslinjer for cloud services. Nu er de her endelig og bliver modtaget positivt. ”De kan erstatte et omfattende og kompliceret regelsæt” lyder vurderingen.

Det europæiske tilsyn med forsikrings- og pensionsbranchen EIOPA har netop udsendt nye retningslinjer for brugen af cloud services. Og samtidig har EU-kommissionens topledelse med formand Ursula von der Leyen i spidsen flankeret af ledende næstformand Margrethe Vestager pg komissær for det indre marked Thierry Breton netop fremlagt EU’s strategi for brugen af data, Shaping Europe's Digital Future også mere populært kaldet EU’s indre marked for data.

Begge dele har været længe savnet i den danske forsikrings- og pensionsverden.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle