Nykredit: Jung-psykologi kan styrke compliance

Underdirektør og Head of Compliance Annelise Warrer, Nykredit.
Underdirektør og Head of Compliance Annelise Warrer, Nykredit. (Foto: PR)

Compliance-medarbejdere befinder sig ofte på øretævernes holdeplads, der kan medføre konfliktsituationer, hvor psykens skyggesider spiller ind. I Nykredit har det fået compliance-chefen til at finde et nyt ledelsesredskab frem fra værkstøjkassen – ’skyggearbejde’.

Skyggearbejde er det seneste ledelsesredskab, som Head of Compliance i Nykredit, Annelise Warrer har taget i brug. Ordet kan forbindes med psykologen Carl Gustav Jung, og det er ikke tilfældigt. Nogle af Jungs psykologiske redskaber kan bidrage til at løfte compliancefunktionens effektivitet og værdiskabelse i forretningen til et nyt niveau, mener hun.

”Compliancearbejdet er ikke uden konfliktsituationer og konfrontationer, og derfor giver det rigtig god mening at bruge psykologiske redskaber i ledelsen. Det gælder både, når du skal udvikle dig selv og som leder i forhold til medarbejderne,” siger Annelise Warrer.

Login

Skrevet af

Kasper Skaanning

Kasper Skaanning, Journalist

Kasper Skaanning er uddannet journalist, og har bl.a. arbejdet som senior kommunikationskonsulent i Nykredit, i Danske Bank og som informationschef i Scandlines.