Nykredit medarbejder risikerer fængsel i sag om markedsmisbrug for småpenge

En medarbejder i Nykredit risikerer fængsel eller at miste sit job, efter at Finanstilsynet har meldt medarbejderen og Nykredit Bank til politiet. Sagen handler om markedsmisbrug eller manipulering af aktiemarkedet med en fortjeneste til Nykredit på sølle 4.425 kr. Men sagen er alvorlig for Nykredit og for medarbejderen, siger jura-professor.

Mange jurister spærrede øjnene op, da de for nylig kunne læse, at Finanstilsynet havde politianmeldt Nykredit Bank for overtrædelse af markedsmisbrugsforordningen i en handel med aktier. Fordelen for Nykredit var ifølge Finanstilsynet ”opgjort til at være af meget begrænset størrelse”.

Sagen havde været behandlet i tilsynets bestyrelse, før den blev sendt videre til politiet. Finanstilsynet oplyste ikke selv, hvor stor fordelen for Nykredit havde været, men det havde Nykredit ikke selv noget imod at oplyse til medierne. Ifølge Nykredit var fordelen opgjort til 4.425 kr.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle