Øget compliance-indsats koster banker tæt på en milliard kroner ekstra

(Foto: PR)

Det er dyrt for de danske banker at leve op til de nye og strammere krav og lovgivning ikke mindst inden for hvidvask området. Alene inden for det seneste år er der ansat 1200 flere medarbejdere, og det betyder en ekstra udgift på over 900 millioner kroner, vurderer Finans Danmark.

Det koster på bundlinjen for bankerne at leve op til nye skrappere lovgivning. Siden sidste år er der ansat 1200 flere personer i compliance-funktioner til at sikre, at bankerne lever op til reglerne. Og det betyder en merudgift til lønninger på over 900 millioner kroner.

Det vurderer Finans Danmark på baggrund af en spørgeskemaundersøgelse blandt landets banker. Og beløbets størrelse kalder panderynker frem hos Finans Danmark.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle