Pæne borgere bryder kontantforbuddet

Nationalbanken har netop udsendt nye 500 kronesedler
Nationalbanken har netop udsendt nye 500 kronesedler
(Foto: Nationalbanken)

Over 100 danskere bryder hvert år forbuddet mod at modtage over 50.000 kr. i kontanter. Ifølge SØIK er det oftest ”pæne borgere”, der bryder forbuddet uden at vide det. Fra næste år strammes forbuddet til 20.000 kr.

115 danskere brød i 2019 kontantforbuddet på 50.000 kr. Og i år er antallet nu allerede oppe på knap 100 danskere, der alle kan se frem til en betragtelig bøde for at omgive sig med for mange kontanter.

Det oplyser Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og international Kriminalitet SØIK i et skriftligt svar til Complidia. Tallet er baseret på de hvidvaskunderretninger om mulig mistanke om overtrædelse af kontantforbuddet, som SØIK har modtaget fra Hvidvasksekretariatet. SØIK pointerer dog, at der er tale om en manuel optælling, og derfor tages der forbehold for mindre afvigelser.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle