Pensionsbranche kæmper for undtagelser til PRIIP

Chefkonsulent i F&P Nanna Dalsgaard Wilkens.
Chefkonsulent i F&P Nanna Dalsgaard Wilkens. (Foto: PR)

Forsikrings- og pensionsbranchen er i dag på flere områder undtaget fra den såkaldte PRIIP-forordning, der skal øge gennemsigtigheden på opsparingsprodukter. EU-kommissionen skal inden udgangen af 2018 starte en revision af forordningen, hvor forbrugerne skal have stillet et informationsdokument til rådighed, før de vælger et investeringsprodukt. F&P kæmper for at beholde undtagelserne.

PRIIP skal øge gennemsigtigheden og gøre det nemmere for forbrugerne at kunne sammenligne forskellige opsparingsprodukter på tværs af landegrænser. PRIIP (Packaged Retail Insurance-based Investment Products) opstiller en række krav til, hvilke informationer forbrugerne skal have, og hvordan nøgletal skal beregnes og præsenteres i et samlet dokument. Dokumentet skal også informere om produktets karakter og risikoen for at miste penge og skal gives til forbrugeren forud for indgåelse af en aftale. Reglerne går på tværs af den finansielle sektor og gælder derfor også for banker og investeringsinstitutter.

Hovedformålet med PRIIP-forordningen er at sikre, at forbrugerne med afsæt i informationsdokumentet kan træffe en beslutning om investering på et informeret grundlag.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle