Pensionskasser bøjer sig ikke for tilsynet

Matematisk direktør i Sampension, Flemming Windfeld, forstår
ikke tilsynets afgørelse om, at kunderne ikke må overføres kollektivt til en ugaranteret
markedsrenteordning.
Matematisk direktør i Sampension, Flemming Windfeld, forstår ikke tilsynets afgørelse om, at kunderne ikke må overføres kollektivt til en ugaranteret markedsrenteordning. (Foto: PR)

To pensionskasser under Sampension har fået nej fra Finanstilsynet til deres ønske om at overføre medlemmer kollektivt til markedsrenteordninger. Men det vil de to pensionskasser ikke finde sig i og har anket afgørelsen til Erhvervsankenævnet.

Arkitekternes Pensionskasse og Pensionskassen for Jordbrugsakademikere og Dyrlæger, der begge administreres af Sampension, har fået et klart og tydeligt nej fra Finanstilsynet til deres ønske om at lade medlemmerne kollektivt overgå til et ugaranteret markedsrenteprodukt. Men det vil de to tværgående pensionskasser ikke acceptere, og de har derfor anket afgørelsen til Erhvervsankenævnet.

”Det er afgørende at gennemføre ændringen kollektivt for at bevare en omkostningseffektiv administration og samtidig bevare fællesskabet omkring pensionsordningen i pensionskasserne,” siger matematisk direktør i Sampension Flemming Windfeld til Complidia på spørgsmålet om, hvorfor de to pensionskasser vil tvinge alle over i det nye produkt i stedet for at give dem et frivilligt tilbud.

Login

Skrevet af

Henrik Denta

Henrik Denta, Journalist

Henrik Denta er finansjournalist og har tidligere arbejdet på Dagbladet Børsen, Politiken og TV-Avisen på DR. Her har han også arbejdet på andre redaktioner som 21 Søndag, Magasinet Penge, DR2 og P1 Business som både journalist og redaktør. Han arbejder i dag som selvstændig journalist og Tv-producent og har senest også udgivet bogen Guld & Bedrag om Nationalbankens guldbeholdning.

Klummer

Se alle